Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki indycze z jabłkiem i majerankiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki indycze 500 g
cebula 3 szt
jabłko kwaśne 1
olej do smażenia
mąka 3 łyżki
pieprz
majeranek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki indycze z jabłkiem i majerankiem

Wątróbki umyć ,osuszyć ,obtoczyć delikatnie w mące i usmażyć na oleju.Cebulę obrać ,pokroić w półplasterki i poddusić w niewielkiej ilości oleju.Do sebulki dodać usmażoną wątróbkę .Jabłko obrać ,pokroić w kostkę dość dużą i dodać do wątróbki z cebulą.Posypać majerankiem i razem chwilę dusić aż jabłko się troszkę rozpróży.Na sam koniec dopiero posolić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 01.09.2013 11:26
SMACZNE TO!
gosia56 17.08.2013 20:54
lubię z jabłkiem
Luki 08.08.2013 18:57
pyszna wątróbka!!!
Magula 08.08.2013 07:38
lubię wątróbkę z jabłkiem
kriko 08.08.2013 06:52
bardzo smaczna
Krzysztof15 08.08.2013 06:46
super watrobeczka
treonina 07.08.2013 23:05
palce lizać!
Zdzisław 07.08.2013 22:17
smaczna i chętnie zjem
iwi 07.08.2013 22:00
Ciekawy smak
kamyk 07.08.2013 21:30
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak