Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z miodem i jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróbka

wątróbka 500 gram
cebula 2 szt
jabłko 2 szt
miód 3 łyżki
mleko 0,5 l

Dodatki

sałatka szwedzka 200 gram

Porada

Jeżeli nie mamy mleka możemy wątróbkę wymoczyć w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z miodem i jabłkiem

Kroki postępowania

1
Wątróbkę moczymy w mleku najlepiej przez całą noc
Krok 1 - Wątróbka z miodem i jabłkiem  foto
2
wątróbkę kroimy w kostkę i obtaczamy delikatnie w mące, cebulkę kroimy w piórka
Krok 2 - Wątróbka z miodem i jabłkiem  foto
3
podsmażamy wątróbkę i po 2-3 minutach dodajemy cebulkę smażymy na średnim ogniu przez około 10 min
Krok 3 - Wątróbka z miodem i jabłkiem  foto
4
Jabłko ścieramy na małym oczku
Krok 4 - Wątróbka z miodem i jabłkiem  foto
5
Dodajemy starte jabłko i miód
Krok 5 - Wątróbka z miodem i jabłkiem  foto
6
smażymy jeszcze przez chwile ciągle mieszając
Krok 6 - Wątróbka z miodem i jabłkiem  foto
7
Wątróbkę podajemy z sałatką szwedzką jako dodatek

Życzymy Smacznego !!!
Krok 7 - Wątróbka z miodem i jabłkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.06.2015 11:58
ciekawy pomysł
2milutka 25.05.2015 23:07
ciekawa propozycja
Róża1 25.05.2015 21:29
ciekawy pomysł !!!!!!!
RenataZ-et 25.05.2015 19:00
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak