Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem, cebulą i śliwką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 gr
olej rzepakowy 1/2 szklanki
cebula 1-2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
jabłka 1 szt
śliwki 5-8 szt
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem, cebulą i śliwką

Wątróbki drobiowe z indyka umyć ,można wymoczyć na 1 godzinę w mleku . wyjąć i osączyć . Oprószyć mąką i smażyć na oleju na wolnym ogniu często przewracając. Cebulę obrać i pokroić w krążki , włożyć na patelnię podlać olejem rzepakowym i zeszklić, Zdjąć z patelni , przełożyć od miseczki .Na tej patelni podsmażyć obrane i pokrojone w plastry cienkie jabłko, oprószyć szczyptą cukru .Przełożyć na miseczkę i na patelni podsmażyć wypestkowanie i na połówki śliwki .Gdy wątróbka już dochodzi dodać cebulę , jabłko ,śliwki ,posypać pieprzem i majerankiem . Przykryć ,wymieszać i podsmażyć razem około 2 minut .
przy[prawić do smaku i podawać ciepłe z ziemniakami ,lub chlebkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 07.04.2017 11:57
Uwielbiam. Dziś chyba zrobię :D.
w mojej kuchni 04.04.2017 16:36
same pyszności do zjedzenia
Futka 04.04.2017 13:49
Pyszna wątróbka :) U mnie dzisiaj też na obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak