Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z indyka z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
cebula
masło 1 łyżka
pieczarki 8 sztuk
śmietana 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
ziemniak

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z indyka z warzywami

obieram marchew i ziemniaka, kroję w kostkę i gotuję w małej ilości wody do miękkości. Wątróbkę myję, lekko osuszam i kroję w paski. Płuczę pieczarki , obieram i kroję w plasterki. Cebulę obieram, siekam i szklę na maśle. Pieczarki razem z wątróbką dodaję do cebuli i smażę. Posypuję pieprzem, lekko solę, dodaję śmietanę i duszę 3 minuty. Lekko doprawiam pieprzem, gałką i solą, mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 25.08.2012 18:56
można użyc innego rodzaju wątróbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak