wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem...

wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

    5 ząbków
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło klarowane

    3 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • indyk

    50 dag
  • sól morska

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem... foto
wątróbkę oczyścić z błon i żyłek i opłukać, osuszyć

obsypać mąką i smażyć na rumiano na maśle, posypać pieprzem

wątróbkę odłożyć na talerz
Krok 2 - wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem... foto
na tym tłuszczyku usmażyć cebulę pokrojoną w talarki i czosnkiem
Krok 3 - wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem... foto
dodać wątróbkę i pod przykryciem dusić z 5 minut
Krok 4 - wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem... foto
wątróbkę posolić przed jedzeniem, jest smaczna i do ziemniaków i do pieczywa.......SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

02.05.2013 06:40
Danko w moim guście - pysznie i domowo :) Jak zwykle :)

Janina

01.05.2013 23:57
Bardzo smaczna

gosia56

01.05.2013 21:34
napewno pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat