Jak zrobić roladę z indyka ze śliwkami i migdałami?

4 tygodnie temu

Lubicie soczyste, pieczone rolady drobiowe? Zaprosiliście gości i chcecie ich poczęstować czymś wyjątkowym? Zobaczcie w jaki sposób przygotować roladę z indyka ze śliwkami i migdałami.

Jak zawsze kiedy przygotowujecie pieczone mięso, zadbajcie aby było świeże i dobrej jakości. 

Przyda Wam się również ostry nóż, dzięki któremu precyzyjnie rozkroicie mięso i nie poszarpiecie jego końcówek. 

Odłóżcie odkrojone końcówki filetów, będą Wam potrzebne podczas przygotowania farszu. Gotujemy zero waste.

Pamiętajcie, ze mięso z indyka jest bardzo delikatne, dlatego w trakcie rozbijania filetów uważajcie aby nie porobić w nim dziur, przez które wypłynie całe nadzienie i soki. 

Nie pomińcie części, w trakcie której obsmaża się mięso na patelni przed włożeniem do piekarnika. W ten sposób zamkniecie jego pory i zapobiegniecie utracie soków i wysuszeniu Waszej rolady. 

Na ok 10 minut przed końcem pieczenia zdejmijcie pokrywkę z naczynia żaroodpornego, w którym pieczecie roladę. Dzięki temu mięso będzie ładnie zarumienione, ale nie suche. 

 

>>> PRZEPIS NA ROLADĘ Z INDYKA ZE ŚLIWKAMI I MIGDAŁAMI <<<

Udostepnij:

Powiązane przepisy

prymat