Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa duszona z cebulką
- Przepis na wątróbkę drobiową na obiad
- Pomysł na obiad codzienny
- Wątróbka drobiowa, jako pomysł na danie główne
Zwolennicy tradycyjnych dań polskiej kuchni będą zachwyceni tym przepisem! W takim razie jak zrobić wątróbkę drobiową? Przygotowanie wątróbki drobiowej jest banalnie proste i wymaga zaledwie kilku składników. Podstawą są tutaj właściwie dobrane przyprawy, które każdy z pewnością ma w swojej kuchni!
Zobaczcie krok po kroku, jak przygotować wątróbkę drobiową!
Kroki postępowania
Wątróbkę myjemy i przyprawiamy - pieprzem czarnym i kolorowym.
Mąkę wsypujemy do miski i obtaczamy w niej wątróbkę.
Cebulkę kroimy w plasterki i smażymy na osobnej patelni z dodatkiem przyprawy do potraw Kucharek.
Do usmażonej cebulki dodajemy podsmażoną wątróbkę. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą.
Propozycja podania: Usmażoną wątróbkę można podawać ze świeżym pieczywem, ulubioną sałatką lub ziemniakami.
Smacznego!