Wątróbka drobiowa duszona z cebulką

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    500 gramów
  • mąka

    1 szklanka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    do smaku
  • cebula biała

    4 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    szczypta
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto

Wątróbkę myjemy i przyprawiamy - pieprzem czarnym i kolorowym oraz solą.

Krok 2 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
Mąkę wsypujemy do miseczki i obtaczamy w niej wątróbkę.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
Wątróbkę obsmażamy na patelni z każdej strony.
Krok 4 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto

Cebulkę kroimy w plasterki i smażymy z dodatkiem przyprawy do potraw Kucharek.

Krok 5 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto

Do usmażonej cebulki dodajemy podsmażoną wątróbkę. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 10 minut.

Krok 6 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto

Propozycja podania: 

Usmażoną wątróbkę można podawać ze świeżym pieczywem, ulubioną sałatką lub ziemniakami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara777 06.05.2014 17:28
coś smacznego i prostego!
Monia 04.05.2014 17:05
Przepyszny obiadek :)
Aannkaa82 04.05.2014 16:27
KLasyczna wątróbka - najlepsza :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat