Wątróbka drobiowa duszona z cebulką

Wątróbka drobiowa duszona z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    500 g
  • mąka

    1 szklanka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • cebula biała

    4 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    szczypta
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
Wątróbkę myjemy i przyprawiamy- pieprzem czarnym i kolorowym.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
Mąkę wsypujemy do miseczki i obtaczamy w niej wątróbkę.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
Wątróbkę obsmażamy na patelni z każdej strony.
Krok 4 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
Cebulkę kroimy w plasterki i smażymy z dodatkiem kucharka.
Krok 5 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
Do usmażonej cebulki dodajemy podsmażoną wątróbkę. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 10 min.
Krok 6 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
Usmażoną wątróbkę podajemy z ziemniakami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara777

06.05.2014 17:28
coś smacznego i prostego!

Monia

04.05.2014 17:05
Przepyszny obiadek :)

Aannkaa82

04.05.2014 16:27
KLasyczna wątróbka - najlepsza :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat