Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo - musztardowym
- Prosty przepis na danie z indykiem
- aksamitny sos
- doskonale smakują z ziemniakami lub kluskami śląskimi
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo - musztardowym, to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis jest prosty i potrzebujemy do jego przygotowania zaledwie kilku składników. Całość dopełniona kremowym sosem.
Kroki postępowania
Oczyszczoną pierś z indyka kroimy na małe sznycelki, które rozbijamy delikatnie dłonią. Każdy kawałek mięsa oprószamy solą ziołową oraz czarnym pieprzem i odstawiamy na około 10 minut.
Następnie odkładamy je na talerzyk i przykrywamy, aby nie wystygły.
Mięso układamy na podsmażonej cebulce i zalewamy je sosem śmietanowo - musztardwym, zagotowujemy i dusimy około 2 minut.
Gotowe eskalopki w sosie śmietanowo - musztardowym podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)