Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z drobiu z dynią i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
por 1 szt
pieczarki 20 dag
dynia 30-40 dag
masło 2 łyżki
olej 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z drobiu z dynią i pieczarkami

Wątróbkę umyć, oczyścić z żyłek, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dynię obrać, oczyścić z włókien, podsmażyć na łyżce masła. W rondelku rozgrzać pozostałe masło i olej, wsypać pokrojony na kawałki por, zeszklić. Dodać posiekane pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie do pieczarek dodać wątróbkę, dynię, majeranek, mąkę wymieszaną ze śmietaną i odrobiną wody, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.03.2013 20:45
jeszcze nie jadłam
Kate131 23.01.2013 15:45
apetyczna
edyta44 31.08.2012 20:08
fajne
Iwusia 13.08.2012 19:15
smakowicie musi smakować , nie jadłam jeszcze takiego połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak