Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
cukinia 1 kg
cebula 10 dag
czosnek
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cukinią

Cukinię myjemy, kroimy w cienkie krążki, solimy i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie zlewamy wodę, dodajemy posiekany czosnek (ilość wg. uznania) i odstawiamy na kolejne 30 min. Wątróbkę drobiową wyjemy i wycinamy z niej żyłki a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na patelni przyprawiając pieprzem i solą. Zdejmujemy wątróbkę z patelni i na tym samym oleju smażymy cebulę pokrojoną krążki i przyprawioną solą. Równocześnie na drugiej patelni smażymy cukinię do czasu aż się zarumieni. Usmażone składniki mieszamy ze sobą i jemy z dodatkiem pieczywa. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.05.2013 07:01
Świetny pomysł :)
Rafał10 18.11.2012 10:18
hmmm bardzo ciekawe połączenie :)
mic 21.08.2012 20:44
peirwsze słyszę o tym- za to głosik
ewka1978 31.07.2012 22:20
pycha
ewka1978 31.07.2012 22:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak