Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula pół kg
wątróbka drobiowa pół kg
sól do smaku
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Kroki postępowania

1
Najpierw obieramy cebule a następnie kroimy przekładamy do miseczki solimy polewamy oliwą i mieszamy . Następnie na rozgrzaną patelnię wsypujemy cebulę i smażymy mieszając na średnim ogniu po 15 minutach podlałam woda przegotowaną i dusimy.
Krok 1 - Wątróbka z cebulką foto
2
Na drugiej patelni smażymy oczyszczoną wątróbkę posypując ją przyprawą uniwersalną .
Krok 2 - Wątróbka z cebulką foto
3
Następnie gdy wątróbke podsmażymy na brązowy kolor to przekładamy ją do cebulki, smażymy od czasu do czasu podlewamy wodą przegotowaną ,posypujemy świeżym pieprzem i solą ,mieszamy .
Krok 3 - Wątróbka z cebulką foto
4
Gotową już wątróbkę podajemy z ziemniaczkami .
Krok 4 - Wątróbka z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 29.11.2016 08:21
uwielbiam wątróbkę, robię raz w tygodniu ma dużo żelaza
Ela15 08.11.2016 11:54
bardzo smaczna
adelajda 21.09.2016 16:41
Ulubione danie mojego męża :)
Bernadeta1 19.09.2016 15:02
lubię takie jedzonko
Motorek 14.09.2016 17:43
uwielbiam wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak