Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek surowy 300 g
wątróbka drobiowa 500 g
cebula biała 2 szt
Przyprawa do mięs Prymat
bulion 0,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
makaron świderki 300 g
jajko 4 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z boczkiem

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w piórka. Rozgrzewamy olej na patelni i szklimy cebulkę.
Krok 1 - Wątróbka z boczkiem foto
2
Dokładamy boczek, pokrojony w kosteczkę.
Krok 2 - Wątróbka z boczkiem foto
3
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i doprawiamy przyprawą do mięsa. Dodajemy do boczku i cebuli. Podlewamy bulionem. Dusimy do miękkości wątróbki.
Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Przekładamy na osobną patelnie, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do ścięcia się jajek.
Krok 3 - Wątróbka z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 28.05.2015 13:52
Bardzo prosty i szybki pomysł na obiad. Uwielbiam wątróbkę i staram się ja przygotowywać na wiele sposobów. Do tego mój ulubiony makaron z jajkiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak