wątróbka wieprzowaz bakłażanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    0,5 kg
  • bakłażan

    1 sztuka
  • marchewka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

  • mąka pszenna

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki. Obsmażyć na rozgrzanej patelni w mące z obu stron. Przełożyć do garnka i dodać troszkę wody. W tym czasie bakłażan, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę i dodać do wątróbki. Posolić, popieprzyć do smaku. dusić na małym ogniu dopóki wątróbka nie będzie miękka. Można tez dodać ząbek czosnku. Podawać jako dodatek do ryżu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 29.01.2011 14:45
apetycznie to nie wygląda :(((

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat