Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa po berlińsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 30 dag
jabłka 2 szt
cebula 2 szt
masło 3 łyżki
sól, pieprz
majeranek
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa po berlińsku

Wątróbkę oprószyć mąką i usmażyć. Dodać sól, pieprz i dużo majeranku. Dopiero po usmażeniu wątróbkę doprawiamy.
Z jabłek wydążyć środek i pokroić w plastry. Obsmażyć z obu stron. Posypać majerankiem.
Cebulę pokroić w plastry i usmażyć. Ułożyć na talerzu.
Jako niereformowalny smakosz szparagów dodałem wiązkę do tego dania. Delikatny smak tego warzywa doskonale harmonizuje z resztą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 19.11.2013 19:57
Oj ,zjadłabym z jabłuszkiem .
Beata999 19.11.2013 16:17
Lubię wątróbkę,a ta jest pięknie podana.
Adamorek 19.11.2013 13:03
wykwintny i smaczny sposób przygotowania
Olga_SK 19.11.2013 12:39
Kolejny raz wątróbka mnie zaskakuje, bo... pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak