Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka wieprzowa duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1 kg.
cebula 3-4 szt.
mąka pszenna do obtoczenia bułki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka wieprzowa duszona

Kroki postępowania

1
Watróbkę pokroić w paski.Obtoczyć w mące pszennej.
Krok 1 - wątróbka wieprzowa duszona foto
2
Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w piórka.Wątróbkę przełożyć na patelnię na rozgrzany tłuszcz.Obsmażyć z obu stron na rumiano.Dodać cebulę.
Krok 2 - wątróbka wieprzowa duszona foto
3
Dusić pod przykryciem do miękkości.Pod koniec duszenia doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - wątróbka wieprzowa duszona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 03.08.2013 09:13
Lubię taką wątróbkę :)
mic 28.12.2012 21:39
uwielbiam a szczegolnie w sosie
magduś83 21.12.2012 13:44
dawno nie jadłam , a też lubię
Poison1988 30.11.2012 15:30
jak mojej mamy - uwielbiam!
pajbek 28.11.2012 22:19
Wątróbka pyszna i ta cebulka, mniam :-)
Mati13 28.11.2012 21:21
lubię tak
kasiaw 28.11.2012 20:24
ja też lubię bardzo z cebulką
Adamorek 28.11.2012 19:45
świetnie przygotowana
malaczarna23 28.11.2012 19:36
lubię taką z cebulką albo w sosie:)
Zdzisław 28.11.2012 19:21
lubię
Marta1986 28.11.2012 18:32
super
babajaga1969 28.11.2012 18:00
och! - też uwielbiam wątróbki :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak