wątróbka wieprzowa duszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    1 kg.
  • cebula

    3-4 szt.
  • mąka pszenna

    do obtoczenia bułki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - wątróbka wieprzowa duszona foto
Watróbkę pokroić w paski.Obtoczyć w mące pszennej.
Krok 2 - wątróbka wieprzowa duszona foto
Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w piórka.Wątróbkę przełożyć na patelnię na rozgrzany tłuszcz.Obsmażyć z obu stron na rumiano.Dodać cebulę.
Krok 3 - wątróbka wieprzowa duszona foto
Dusić pod przykryciem do miękkości.Pod koniec duszenia doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 03.08.2013 09:13
Lubię taką wątróbkę :)
mic 28.12.2012 21:39
uwielbiam a szczegolnie w sosie
magduś83 21.12.2012 13:44
dawno nie jadłam , a też lubię
Poison1988 30.11.2012 15:30
jak mojej mamy - uwielbiam!
pajbek 28.11.2012 22:19
Wątróbka pyszna i ta cebulka, mniam :-)
Mati13 28.11.2012 21:21
lubię tak
kasiaw 28.11.2012 20:24
ja też lubię bardzo z cebulką
Adamorek 28.11.2012 19:45
świetnie przygotowana
malaczarna23 28.11.2012 19:36
lubię taką z cebulką albo w sosie:)
Zdzisław 28.11.2012 19:21
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat