Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 0,5 kg
cebula 2 szt
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie własnym

Wątróbkę należy oczyścić z części żylastych. Każdy kawałek wątróbki obtoczyć w mące a następnie kłaść na rozgrzany olej i obsmażyć z obu stron. Na drugiej patelni należy zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Cebulę połączyć z wątróbką, smażyć jeszcze przez chwilę, podlać wodą, na końcu zaprawić jedną łyżką mąki. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać np z kluskami śląskimi . Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 11.04.2013 13:51
bardzo lubię wątróbkę pod taką postacią!
idealme 09.04.2013 18:44
nie lubie watrobki, ale i tak wyglada smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak