Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 50 dkg
kostka mięsna szt
rosół 1.5 l
przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie

Wątróbkę płuczemy trzy razy (za każdym razem zmieniając wodę),pozbywamy ją błon i obtaczamy w mące. Smażymy z obu stron na średnim ogniu. Wlewamy szklankę rosołu i dusimy ok 10minut. Dolewamy resztę rosołu. Podbijamy wodą z mąką. Przyprawiamy,wrzucamy kostkę i gotujemy jeszcze na wolnym ogniu przez niecałe 15minut. Podajemy z ziemniaczkami lub chlebkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.07.2013 08:29
lubię taki obiadek
Bernadeta1 26.03.2013 09:53
smaczny obiadek
Juleczka20 16.09.2012 20:03
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak