Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w occie balsamicznym z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
cebula 3 szt
jabłka 1 szt
ocet balsamiczny
oliwa
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w occie balsamicznym z jabłkiem

Wątróbkę nacieramy octem balsamicznym i odkładamy ją na ok 20 min. do lodówki. Cebule kroimy w piórka, delikatnie solimy i również odkładamy na bok. Następnie kroimy jabłka w drobne paseczki, można je skropić sokiem z cytryny. Następnie wyciągamy wątróbkę i panierujemy ją w mące i smażymy delikatnie z obu stron na oliwie z oliwek. Zdejmujemy ja z patelni i smażymy następnie cebulę. Do zarumienionej cebuli wlewamy bulion warzywny, następnie dodajemy wątróbkę i wszystko dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jabłkiem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 25.12.2014 20:30
Pysznie to wygląda ;)
adelajda 17.03.2013 10:01
mój mąż bardzo lubi wątrobę, spróbuję Twojego przepisu !
w mojej kuchni 14.03.2013 15:15
smakowicie wygląda wątróbka..
Magda24 14.03.2013 14:46
z octem balsamicznym musi mieć ciekawy smak
Marlenka.S 14.03.2013 13:47
nie jadłam takiej, a bardzo lubię wątróbkę
[email protected] 14.03.2013 12:18
pychotka!!
David 14.03.2013 11:03
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak