Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w musztardzie tatarskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
cebula 3 szt
śmietana 300 ml
Musztarda francuska Prymat 5 łyżeczek
ziemniaki 10 szt
sos 8 łyżek
ogórek kiszony 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w musztardzie tatarskiej

Ziemniaki gotujemy do miękkości.
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na patelni, dodajemy wątróbkę, po jej lekkim podsmażeniu dodajemy śmietanę oraz musztardę. Dusimy jeszcze 10 minut.
Ziemniaki podajemy z sosem pomidorowym. Nakładamy wątróbkę oraz ogórek pokrojony w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.03.2014 13:20
smaczne danie podano...
sylwia_sl 02.03.2014 09:15
przepis do wypróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak