Wątróbka w kwaśnym sosie

Wątróbka w kwaśnym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    50 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    2 łyzki
  • wino białe wytrawne

    1 szkl
  • rosół drobiowy

    1 szkl
  • cebula

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • estragon

    1 łyżeczka
  • kapary

    1 na sos
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, wrzucić do garnka z winem i rosołem i gotować do odparowania połowy objętości. Dodać estragon i kapary, sos zagęścić mąką ziemniaczaną, gotować kilka minut. odstawić, dodać łyżeczkę masła, pietruszkę, oprószyć solą i pieprzem. Wątróbkę usmażyć na pozostałym maśle, oprószyć solą i pieprzem. Podawać z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 10.01.2014 09:50
smakowita,
jeta72 30.04.2012 21:36
fajna
olkaaa 22.01.2012 19:12
jeszcze nie próbowałam
Małgosia6 15.12.2011 08:28
ciekawy przepis na wątróbkę
Monika193 14.11.2011 18:44
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat