Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka smażona po wiedeńsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

wątróbka cielęca 800 gram
mleko 1 szklanka
sól

Panierka

mąka pszenna 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Dodatkowo

masło do smażenia

Porada

Wątróbki przez smażeniem nie soli się, ale ten przepis stanowi wyjątek.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona po wiedeńsku

Kroki postępowania

1
Wątróbkę namoczyć (około 30-40 minut) w mleku, a następnie osuszyć, ściągnąć błonę i pokroić w plastry.
Każdy plaster posolić i kolejno dokładnie obtoczyć w mące, jajku oraz bułce tartej.
Krok 1 - Wątróbka smażona po wiedeńsku  foto
2
Masło rozpuścić na rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Wątróbka smażona po wiedeńsku  foto
3
Wątróbkę smażyć (8-12 minut) z obu stron.
Krok 3 - Wątróbka smażona po wiedeńsku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 20:50
Dobry obiad.
halina17 28.07.2016 17:34
Lubię wątróbkę w każdej postaci.
Wacław 25.07.2016 09:55
apetyczny obiad podano :-)
Ola1984 24.07.2016 11:41
Bardzo ciekawy pomysł na wątróbkę :)
Wiesława1 23.07.2016 19:28
Świetna propozycja
benka 23.07.2016 13:38
Warto wypróbować, takiej jeszcze nie jadłam.
jagoda5913 23.07.2016 10:28
ciekawy przepis
gosia1988 22.07.2016 23:22
Smacznie wygląda
Iwusia 22.07.2016 22:59
pyszny obiadek
bertpvd 22.07.2016 21:37
pyszne mięsko
Agnieszka-87-25 22.07.2016 19:57
apetyczna jest
Ewelina1991 22.07.2016 19:40
smaczna wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak