Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Danie główne
-
ziemniaki gotowane w mundurkach
500 g (małe) -
kalarepka młoda
1 -
rzodkiewka
1 pęczek -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 sztuka -
roszponka
200 g -
jogurt naturalny
150 ml (gęsty) -
Musztarda francuska Prymat
2 łyżeczki -
polędwica wieprzowa
2 -
jajka przepiórcze
8 sztuk -
jajko
3 sztuki -
śmietana 18 proc
200 ml -
mąka pszenna
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
masło do smażenia
-
koperek
1 pęczek -
olej rzepakowy
1 l
Do smaku
-
Natka pietruszki suszona Prymat
-
estragon
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku V: Sznycle jak wiedeńskie z chrupiącą sałatką, odc. 10
Kroki postępowania





Komentarze (4)