wątróbka smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wątróba (z kurczaka)

    1/2 kg
  • mąka

    do panierki
  • olej

    do smażenia
  • otręby

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wątróbkę umyć i dokładnie oczyścić. Obtoczyć w mące a następnie w otrębach. Włożyć na zimny olej a następnie podsmażyć. pod koniec posolić i popieprzyć do smaku. podawać np, z młodymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat