Wątróbka rozmarynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    0,5 kg
  • cebula

    4 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • Rozmaryn suszony Prymat

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić na kawałki i zalaż mlekiem. Zostawić na kilka godzin.
Cebulę pokroić w półplastry i podsmażyć na patelni z oliwą. Doprawić solą i pieprzem.
Mąkę pomieszać z rozmarynem.
Wątróbkę pamierować w mące i smażyć na oleju. Usmażoną przekładać na cebulkę.
Wątróbkę na cebulce dusić pod przykryciem ok 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 01.05.2011 06:01
smacznego.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat