Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka po wenecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 1 kg
cebule 2
masło
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
słonina 150 g
śmietana 1/2 szklanki
rodzynki
kolendra
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po wenecku

Cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na maśle.Włóz do naczynia do zapiekania dodaj 3 łyzki rodzynek i podlej winem.Kolędrę pół łyżeczki wymieszaj z sola i pieprze i natrzyj nia wątróbkę,zwiń w plastry słoniny i obwiąz nitką.Ułóż na cebuli. Piecz 30 min w 180stop.Potem usuń nitkę i słoninę,mięso pokrój w plastry.Powstały sos podczas pieczenia wymieszaj ze śmietaną i polej mięso.Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak