Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka panierowana z jabłkami
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, rozłóż na dnie warstwę umarzanej wątróbki. Posyp solą i majerankiem, przykryj jabłkami.
Zapiekaj w piekarniku 8-10 minut w temp.170*C.
wątróbka | 1/2 kg |
jabłko kwaśne | 2-3 szt |
mleko | 1 szkl |
jajko | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
Majeranek suszony Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
sól | |
cukier | |
tłuszcz do smażenia | |
masło |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: