Wątróbka pachnąca cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    60 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • mleko

    2 łyzki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę umyć, osuszyć, pokroić na plastry, obsypać pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem i vegetą. Plastry wątroby panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na średnim ogniu kilka razy przewracając , dodać pokrojoną w plastry cebulę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 06.05.2011 16:58
fajny obiadek
ewelinapac 04.12.2010 15:38
smaczniutka
katarzynka455 04.11.2010 14:33
lubię wątróbkę
rosik93 02.11.2010 08:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat