wątróbka na szybko na kolację

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1/2 kg
  • olej rzepakowy

    1/4 kubek
  • jabłko winne

    2 sztuki
  • cebula biała

    4 sztuki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Kucharek SMAK LATA

    1 łyżka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- pokrojone w kawałki jabłka ze skórką i cebulę usmażyć na 2-ch łyżkach oleju w rondelku,przyprawić kucharkiem i pieprzem
- umyte,osuszone wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na patelni na dużym ogniu na gorącym oleju
- usmażone wątróbki delikatnie posolić i podać z cebulą do pieczywa
- SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 23.06.2014 15:39
pyszna wątróbeczka
gosia56 30.04.2014 19:30
pyszna kolacja;)
Bernadeta1 24.04.2014 19:40
konkretna i smaczna kolacyjka
adelajda 15.04.2014 10:26
mój mąż taką uwielbia :)
Lidzia 15.04.2014 06:33
Bardzo smaczna.
Zdzisław 14.04.2014 17:29
zapomniałem dopisać, aby do smażenie cebuli z jabłkami dać majeranek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat