Wątróbka leśniczego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    300 gram
  • cebula

    1 szt
  • ogórek konserwowy

    1 szt
  • skórka z cytryny

    3 łyżeczki
  • owoc jałowca

    3 łyżeczki
  • bulion

    3 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny

    do smaku
  • wino czerwone

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić wątróbkę z błon i pokroić w paseczki.Cebulę pokroić w cienkie krążki,a ogórek w kostkę.Rozgrzać masło i obsmażyć wątróbki z obu stron.Wyjąć i zostawić w cieple,a na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę i dodać do niej ogórek,skórkę cytrynową,jałowiec,wino i bulion.Chwilę dusić aż sos troszkę zgęstnieje.Doprawić pieprzem i solą i dodać wątróbkę.Podawać z bułką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 23.06.2013 17:36
Aż szkoda, że nie lubię wątróbki, ale na pewno nie jeden leśniczy będzie zadowolony z takiego sposobu na nią.
jordi 21.02.2013 13:13
przykuwająca nazwa i na pewno smaczne danie-"leśnicy" byle czego nie jedzą;)
kuklik 25.09.2012 15:02
takiej jeszcze nie robiłam
IZABELA29 02.08.2012 09:32
po wątróbkę to do jakiegoś gospodarza trzeba się udac .
ben-ka 01.08.2012 09:55
ciekawy przepis tylko watróbki cielęcej w sprzedazy nie widzę.
berys18 22.12.2011 07:31
pysznośoci
Wacław 13.12.2011 16:43
fajna,pycha !!!
Justa32 27.11.2011 11:55
pychotka
smakoszek 10.11.2011 21:49
pyszne
ben-ka 20.05.2011 09:15
dawno temu robiłam wątróbkę w winie,smaczna jest - polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat