Wątróbka leśniczego

Wątróbka leśniczego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    300 gram
  • cebula

    1 szt
  • ogórek konserwowy

    1 szt
  • skórka z cytryny

    3 łyżeczki
  • owoc jałowca

    3 łyżeczki
  • bulion

    3 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny

    do smaku
  • wino czerwone

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić wątróbkę z błon i pokroić w paseczki.Cebulę pokroić w cienkie krążki,a ogórek w kostkę.Rozgrzać masło i obsmażyć wątróbki z obu stron.Wyjąć i zostawić w cieple,a na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę i dodać do niej ogórek,skórkę cytrynową,jałowiec,wino i bulion.Chwilę dusić aż sos troszkę zgęstnieje.Doprawić pieprzem i solą i dodać wątróbkę.Podawać z bułką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

23.06.2013 17:36
Aż szkoda, że nie lubię wątróbki, ale na pewno nie jeden leśniczy będzie zadowolony z takiego sposobu na nią.

jordi

21.02.2013 13:13
przykuwająca nazwa i na pewno smaczne danie-"leśnicy" byle czego nie jedzą;)

kuklik

25.09.2012 15:02
takiej jeszcze nie robiłam

IZABELA29

02.08.2012 09:32
po wątróbkę to do jakiegoś gospodarza trzeba się udac .

ben-ka

01.08.2012 09:55
ciekawy przepis tylko watróbki cielęcej w sprzedazy nie widzę.

berys18

22.12.2011 07:31
pysznośoci

Wacław

13.12.2011 16:43
fajna,pycha !!!

Justa32

27.11.2011 11:55
pychotka

smakoszek

10.11.2011 21:49
pyszne

ben-ka

20.05.2011 09:15
dawno temu robiłam wątróbkę w winie,smaczna jest - polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat