Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 0.5 kg
pieczarki 30 dkg
cebula biała 2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Watróbkę umyć,oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w piórka a obrane pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzać w łyżki oleju.
Dodać wątróbkę i podsmażyć.
Dodać cebulę i smażyć aż będzie szklista,na koniec dodać pieczarki.
Dusić pod przykryciem aż wątróbka będzie miękka(około10-15 minut)
Na koniec doprawić solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Podawać z ziemniakami lub chlebem.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.06.2013 12:11
z pieczarkami nigdy nie robiłam,ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak