Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z cebulką
Cebulę pokroić w kostę lub pióra według uznania ja zawsze kroję w pióra.
Wątróbkę smażyć na rozgrzanym oleju ok minuty czyli ją lekko obsmażamy.
Do wątróbki dodajemy cebulę wszystko mieszamy i podgrzewamy na dużym ogniu aby wątróbka ścieła się z wierzchu.
Zmniejszamy ogień by był średnio duży i tak smażymy 1-2 min mieszając.
Wątróbka musi stracić krwisty kolor.
Wyłączamy ogień pod patelnią. Przykrywamy na około 5min, aby wątróbka ścieła się w środku.
Zdjąć przykrywkę, nastawić duży ogień i smażymy dalej.
Teraz smażenie ma na celu pozbycie się nadmiernej ilości płynu.
Dodajemy masło i pieprz. Od czasu do czasu mieszamy.
Wątróbkę na koniec solimy i wyłączamy ogień.