Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z cebulą i śliwką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 700 gram
cebula 3 duże szt
śliwki 3 szt
olej rzepakowy 3-4 łyżki
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z cebulą i śliwką

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Wrzucić na rozgrzany w rondlu olej i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Krok 1 - Wątróbka drobiowa z cebulą i śliwką foto
2
Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć pestki i pokroić w dość cienkie plasterki.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa z cebulą i śliwką foto
3
Dodać śliwki do cebuli. Dusić przez 5 minut. Wyjąć zawartość rondla.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa z cebulą i śliwką foto
4
Wątróbkę oczyścić z błonek, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 4 - Wątróbka drobiowa z cebulą i śliwką foto
5
Obtoczyć wątróbkę w mące ze wszystkich stron.
Krok 5 - Wątróbka drobiowa z cebulą i śliwką foto
6
Do rondla wrzucić wątróbkę, podsmażyć, aż się zarumieni. Następnie dodać cebulę ze śliwkami i dusić całość przez 5 minut. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)
Krok 6 - Wątróbka drobiowa z cebulą i śliwką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak