Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 gram
mąka kukurydziana do obtoczenia
mleko 200 ml
cebula biała 2 sztuki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa

Wątróbkę płuczemy i wkładamy do naczynia i zalewamy mlekiem na kilka minut. Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę. Podsmażamy cebulę z dodatkiem soli i pieprzu. Na oddzielnej patelni smażymy wątróbkę obtoczoną w mące kukurydzianej. Podsmażoną wątróbkę dodajemy do cebuli i chwilę dusimy pod przykryciem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 31.05.2015 14:12
taka z cebulką jest najlepsza
w mojej kuchni 31.05.2015 09:29
pyszne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak