Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca z cytryną i kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 50 dag
oliwa 1 łyżka
masło 6 dag
sok z cytryny 60 ml
cukier 0,5 łyżeczki
kapary całe Smak 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca z cytryną i kaparami

Wątróbkę pokroić na cienkie plasterki, usunąć błony. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, połowę masła i obsmażyć wątróbkę wedle własnych upodobań, zdjąć z patelni. Na patelnię wlać sok z cytryny, cukier i pozostałe masło, mieszać aż masło się rozpuści a sos lekko zgęstnieje. Dodać wątróbkę i kapary, posypać pietruszką i delikatnie wymieszać. doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak