Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka cielęca

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 4 sztuki
olej 1 łyżka
margarna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
mąka 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka cielęca

wątróbki obtaczam w miesznce zrobionej z mąki i papryki w proszku. Plastry wątróbki kładę na patelnię, na której rozgrzałam olej i margarynę. Wątróbki smażę krótko, około 3 minut z każdej strony. Na talerzu dopiero doprawiam solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 17:23
mniam
sznycel 06.08.2012 22:29
wątróbkę można zjeść na obiad z ziemniakami i zasmażaną kapustą, ale ja lubię z smażoną cebulką i kromką chleba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak