Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 700 g
mleko 1 szkl
sól do smaku
pieprz
cebula biała 2 szt
mąka 1 szkl
olej do smażenia
woda 1 szkl
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka

Wątróbkę umyć, włożyć do miski i zalać mlekiem na ok. godzinę. Po tym czasie przecedzić przez sitko i każdą z osobna obtoczyć w mące wymieszanej z odrobiną soli i pieprzu. Wkładać na gorący tłuszcz i smażyć z każdej strony po parę minut. Kiedy będą usmażone wszystkie dodać pokrojoną we wiórka cebulę dodać kurkumę i zalać szklanką wody dusić ok 30 min. Podawać ciepłą z chlebkiem lub ziemniaczkami. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 17.08.2013 20:04
samo zdrowie :)
Megg 16.08.2013 19:00
lubię wątróbkę, pycha
SylwiaMagdaSabin 16.08.2013 11:17
uwielbiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak