wątroba wiepszowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wiepszowa

    1 szt
  • cebula

    4 szt
  • mąka

  • Kucharek przyprawa do potraw

    1.5 łyżki
  • pieprz

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - wątroba wiepszowa foto
Wątrobę kroimy na plastry, obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia wyjmujemy
Krok 2 - wątroba wiepszowa foto
cebulę szatkujemy, przesmażamy na pozostałym tłuszczu, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości
Krok 3 - wątroba wiepszowa foto
Gdy cebula jest prawie miękka na wierzchu kładziemy wątrobę i jeszcze chwilę dusimy. Solimy dopiero na talerzu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.09.2013 20:30
smaczne :)
SmacznaPyza 21.01.2013 12:48
wieprz, wieprzowina, wieprzowa....
agataw1990 03.08.2012 15:39
rewelacja
Anna152 10.06.2012 07:58
super
MAR3STA 30.04.2012 15:43
smaczna
misia53 25.04.2012 19:41
apetyczna ....z chęcią co jakiś czas robię wątróbkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat