Wątroba saute

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    1 kg
  • mąka

    30 g
  • tłuszcz

    150 g
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę pokrajać w plastry.
Pokrojoną ukośnie wątrobę, oprószyć mąką, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Wątroba powinna być w środku krwista.
Po usmażeniu wątrobę posolić i popieprzyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 12.05.2011 07:12
nie jadam watrobki
Baska Kaska 22.03.2011 08:56
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat