Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne placuszki z dynia i dipem koperkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Placuszki

dynia 2 szklanki startej
ziemniaki 2 szt
marchew 1 szt
cebula biała pol szt
czosnek 2 zabki
kurkuma pol lyzeczki
jajko 1 szt
mąka pszenna 3 lyzki
mąka ziemniaczana 1 lyzka
Papryka słodka mielona Prymat pol lyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
olej do smażenia

dip koperkowy

jogurt naturalny 4 lyzki
koper świeży 1 lyzka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne placuszki z dynia i dipem koperkowym

Dynie, ziemniaki i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebule obrać i zetrzeć na miazgę. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, jajko, make i przyprawy. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Odsączyć na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.
Dip koperkowy: Koperek posiekać, wymieszać z jogurtem i przyprawić do smaku sola. Podawać z usmażonymi placuszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.10.2016 18:34
smaczne jedzonko
Krystyna32 27.10.2016 16:21
pyszności :)
Madzai 27.10.2016 14:23
Ale pyszne :)
Franciszek 27.10.2016 13:15
dobry obiad
mirosława4 27.10.2016 13:15
zapewne były smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak