Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna sałatka z mięsem indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso idyka 25 dag
kalafior 5 różyczek
fasolka szparagowa 1 garść
koperek
olej rzepakowy
kukurydza 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna sałatka z mięsem indyka

Fasolkę myjemy odcinamy końce i gotujemy razem z różami kalafiora w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy warzywa są prawie miękkie odcedzamy i studzimy. Możemy także ugotować je na parze. Mięso indyka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej lub soli do miękkości. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kawałki. Mięso dodajemy do warzyw , dodajemy odcedzona kukurydzę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą morską pieprzem. Mieszamy dokładamy posiekany koperek i dobrej jakości olej rzepakowy. Jeszcze raz mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 02.02.2013 09:24
lubie
Simeo 02.02.2013 08:31
super
iwa643 02.02.2013 07:13
Smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak