Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z piekarnika z piersią kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
dynia 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki
kalafior 1 sztuka
miód 1 łyżeczka
cynamon 1 szczypta
olej rzepakowy 2 łyżeczki
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z piekarnika z piersią kurczaka

Kalafiora obgotuj 10 minut przed przyrządzaniem dania. Pierś z kruczka posól i posyp pieprzem oraz tymiankiem. Obsmaż z obu stron.
Warzywa pokrój w grubą kostkę.

Wsyp warzywa na brytfannę, dodaj przyprawy i rękoma rozprowadź po całości. Wstaw do piekarnika na 230 stopni na 30 minut wraz z piersią kurczaka.

Pod koniec na ostatnie 5 minut posyp warzywa parmezanem. A po upieczeniu dopraw świeżym tymiankiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 26.09.2016 22:33
bardzo lubie takie zapiekanki
MAR3STA 26.09.2016 21:19
fajny obiad
Madzai 26.09.2016 20:02
Bardzo dobre :)
Marta1986 26.09.2016 19:29
bardzo smaczne
Renata9 26.09.2016 19:19
Dobry obiadek
KORAL 26.09.2016 18:35
Lubię takie zapiekanki :)
adelajda 26.09.2016 18:34
Dobry obiadek :)
Aleksandra/Olcia 26.09.2016 18:18
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak