Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa w cieście francuskim + sos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 375
warzywa mrożone 1
jajko 1
żółty ser 1
mleko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa w cieście francuskim + sos

Mrożonki wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy (jeśli ich nie ma w składzie!), dodajemy pół szklanki mleka/wody i dusimy do miękkości.

Ciasto otwieramy, rozkładamy. PRZESTUDZONE warzywka układamy na cieście, nie za grubo, bo będzie problem z zawijaniem, a podczas pieczenia wam wszystko wypłynie i klops.

Posypujemy żółtym serem (kwintesencja smaku w całości...), zawijamy, wierzch smarujemy rozbełtanym jajcem i wstawiamy do piekarnika o temp 180', aż do zarumienienia ciasta.

Do dania idealnie pasuje sosik czosnkowo- koperkowy :)

1 duży kubek jogurtu naturalnego

2 łyżki majonezu

suszony koperek i czosnek granulowany (jak macie świeże, tym lepiej)

sól, pieprz do smaku

łyżeczka cukru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 25.02.2014 13:03
proste i bardzo apetyczne
Angelika10 29.10.2013 21:19
pysznie wygląda
gosia56 07.01.2013 17:06
ciekawe
Marta1986 07.01.2013 16:09
pyszności
parysek10 07.01.2013 15:30
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak