Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa po chińsku z woka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanka warzyw orientalna 400 g
makaron ryżowy wstążki 100 g
przyprawa chińska pieć smaków do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa po chińsku z woka

Gotową mrożoną mieszankę warzyw orientalną wrzucamy do rozgrzanego woka z niewielką ilością oliwy, dusimy tak długo, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec duszenia, smażenia, przyprawiamy przyprawą chińską pięć smaków według uznania. Makaron ryżowy przygotowujemy w gorącej wodzie ok. 3 minut, bez gotowania, odcedzamy. Wykładamy na talerzu najpierw makaron, a na to warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.03.2013 21:56
jak dla mnie to danie jest super: proste, pyszne i efektowne :)
mysza75 24.02.2013 13:56
Uwielbiam proste i fajne danie
jozefinach 23.02.2013 19:37
Danie wygląda bardzo smakowicie.
ewka1978 19.02.2013 19:33
dobry pomysł jak nie ma czasu na gotowanie, szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak