Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa po chińsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa mrożone 200-250 g mieszanka chińska
sos sojowy 1 łyżka
sok ananasowy z puszki 100-150 ml
sos 4-5 łyżek tajskiego
przyprawy 2 szczypty do dań chińskich

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa po chińsku

Do woka wrzucamy mieszankę warzy chińskich (ja miałam mrożoną), skrapiamy je sosem sojowym ciemnym i podduszamy 2 minuty, następnie podlewamy sokiem z ananasa i dusimy do odparowania częściowo soku. Dodajemy sos tajski oraz przyprawę chińską i dusimy przez 7-9 minut.Najpełniej podać warzywka z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.10.2014 10:45
smaczne i zdrowe
gosia56 28.10.2014 09:22
pyszne jedzonko;)
Czyki 28.10.2014 07:27
Bardzo chętnie takim daniem się poczęstuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak