Warzywa nadziewane serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    4 małe strąki
  • pomidory

    4
  • serek wiejski

    2 kubki
  • jajko

    2
  • oliwki czarne

    12 sztuk
  • cebula

    1 średnia
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól

  • oliwa

    3 łyżki
  • feta

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę przekroić wzdłuż na pół, oczyścić, zblanszować we wrzątku przez ok 3-4 minuty. Pomidory umyć, odkroić plasterek od góry, wydrążyć za pomocą łyżeczki od herbaty. Oliwki pokroić w plasterki, cebulę obrać i drobno posiekać. Serek wymieszać z fetą i jajkami, oliwkami, cebulą, dodaćsól i pieprz do smaku. Powstalą masą napełnić papryki i pomidory. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyćnafaszerowane warzywa, zalaćniewielką ilościąwody. Dusić 15 minut na małym ogniu. Podawaćz ryżem lub ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 07.10.2011 20:49
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat