Przepis i sposób przygotowania na: warzywa faszerowane na pięknie :)
jedną paprykę i jedną część cukinii zostaw
posiekaj cebulę w piórka, jedną natomiast w drobniutko w kostkę
pomidory w kostkę
czosnek wyciśnij przez praskę
pieczarki posiekaj drobno i uduś na maśle
ugotuj ryż na pół twardo i pozostaw do ostygnięcia
gdy będzie już zimny dodaj mięso mielone, cebulkę pokrojoną w kostkę, pieczarki, odrobinę czosnku, sól, pieprz do smaku
wym farszem nadziej warzywa, nie zapomnij papryk przykryć wieczkiem :)
poukładaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą
pozostawione wcześniej warzywa pokrój w kostkę, dodaj do naczynia z nafaszerowanymi paprykami i cukiniami, dodaj pomidory, pozostały czosnek i cebulę, dopraw solidnie pieprzem cayenne, ostrą papryką, solą
dolej odrobinę wody
piecz w piekarniku pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie, polewając sosikiem, pod koniec ściągnij pokrywkę i posyp serem, piecz jeszcze kilka minut
Smacznego