Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa do ryby po grecku - wersja letnia

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
cebula biała 1 duża
cebula czerwona 1 duża
por 1 młody
bakłażan 1 średni
seler 1 średni
marchewki 2-3 duże
papryka żółta 2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
rzodkiewki duży pęczek
pomidory 1 kg
ziele angielskie 5-7 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
papryka mielona 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
cukier
czosnek 3-4 ząbki
olej 1/2 szkl.
sól
cukinia 2 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa do ryby po grecku - wersja letnia

Wszystkie warzywa rozdrabniam malakserem (pulsacyjnie) na drobniutką kosteczkę i przekładam do dużego rondla.
Wlewam olej i dodaję liście laurowe i ziele angielskie oraz przyprawy.
Podlewam szklanką wody i duszę - co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie sparzam pomidory, obieram ze skórki i rozdrabniam malakserem - wylewam na szeroką patelnię i odparowuję.
Gdy warzywa są prawie miękkie, dodaję odparowane pomidory oraz cukier, pieprz i, jeśli trzeba, nieco soli do smaku.

Duszę razem do miękkości i odparowania nadmiaru wody.

Osobno smażę opanierowane, niewielkie kawałki ryby i podaję z sosem warzywnym.

Nadmiar ryby i sosu układam warstwowo w naczyniu i wkładam do lodówki − podaję na zimno z pieczywem z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 12.06.2013 15:41
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak