Warzywa do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 sztuki
  • młodej cukini

    1/2 sztuki
  • zielonrj papryki

    2 sztuki
  • czerwonej papryki

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    wg uznania
  • bulion

    2 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kalafior

    1/2 główki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić, pokroić. Marchew pokroić w plasterki, cukinię w dużą kostkę, kalafiora podzielić na różyczki, cebulę pokroić w piórka. Olej rozgrzać, podsmażyć cebulę, dodać marchew podlać trochę bulionem i dusić około 10 minut. Dodać kalafior, paprykę i cukinię, dodać resztę bulionu z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do miękkości warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 22.07.2012 23:44
mniam
kome 01.04.2011 21:06
Oczami by się jadło

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat