Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa z fasolką szparagową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa szt ( puszka w zalewie)
fasola czerwona z puszki szt
kukurydza w puszce szt
jajko 5 szt
jabłko kwaśne 3 szt
cebula 3 szt
ser żółty 20 dag
keczup
majonez 310 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Jeżeli sałatka ma dłużej stać w lodówce, ser wykładamy przed samym podaniem, żeby nie opadł. Kolejność układania sałatki jest dowolna.

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa z fasolką szparagową

1.Fasolkę szparagową , fasolę czerwoną i kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę. Jabłka i cebulę również kroimy w drobniutką kostkę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

2.Na spód salaterki wykładamy fasolkę szparagową, dodajemy jajka i smarujemy dość grubą warstwą majonezu. Wykładamy pokrojone jabłka smarujemy dość grubą warstwą keczupu i wykładamy fasolę czerwoną oraz cebulę. Smarujemy majonezem, dodajemy osączoną kukurydzę, smarujemy warstwą majonezu i wykładamy starty ser i posypujemy słodką papryką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 03.09.2015 14:33
Pyszna sałatka.
Monika-twin 03.09.2015 14:02
SUPER SAŁATKA.
Wafelek2601 03.09.2015 10:47
Super wygląda
kasiaw 03.09.2015 10:13
chętnie wypróbuję przepis
RenataZ-et 03.09.2015 09:52
pięknie podana :)
monika141 03.09.2015 08:35
Smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak