Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
jajko 5
ser żółty 20
kukurydza w puszce 1
majonez
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Jajka ugotowac na twardo, ostudzić i zetrzeć na drobnych oczkach białka, a żółtka na grubych. Cebulke drobno posiekać, ser zetrzeć na grubych oczkach, tuńczyka rozdrobnić a kukurydzę odsączyć z zalewy.

W szklanej miseczce układamy składniki warstwami: białka(posolić), cebulka i kukurydza (posolić i popieprzyć), majonez, tuńczyk(popieprzyć), kukurydza, cebulka, ser żółty, majonez i żółtka (posolić).

Warstwy mozna układać i doprawiać dowolnie. Ważne aby na górze był majonez i żółtka.Sałatkę można przygotować dzień przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.09.2013 10:00
pyszna sałatka
Andrzej8 27.06.2013 12:12
wygląda zachęcająco
Luki 26.06.2013 19:52
Robię taką -jest pyszna
Wiesława1 26.06.2013 19:43
wygląda super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak